onsdag 28 juli 2010

En massa katter

är det på denna body. Lillan lärde sig tidigt säga katt då vi har två guldklimpar här hemma.

Material: Kattyget från Skroten. Var nog mitt fynd där, 39:- metern är inte fy skam. Gör sig dessutom bättre i färdig form än tygbiten. Knickers är sydda i härligt cerise collegetyg från lokala butiken. Fläckarna är inte där i vanliga fall ;) De ingick i fotograferingstillfället för att hinna med mellan besöken i tvättmaskinen.

Mönster: Bodymönstret från vårens ottobrenr. Knickers är Meedom & Meedom form 1.

Plus: Långa shorts och knickers är verkligen favoriten här hemma i sommar. Så himla praktiska att springa runt i och skyddar dessutom knäna. Lär bli fler till nästa sommar.

söndag 25 juli 2010

Brum brum

Det går åt en och annan t-shirt här hemma om dagarna nu ;) Åker den inte i poolen så är den full med mat eller annat skoj.


Först ut är en present till en 1åring. Han fyller just idag, men mammagruppen slog ihop alla barnen och hade stort kalas förra veckan så han fick den då.

Mönster: Meedom & Meedom Form 1 vanlig ärm
Material: Fordonstyget från Mjuka tyger och muddväven är från en syvän, tror hon köpt den på Stoff och stil.

Och en till lillskruttan här hemma.

Mönster:
Meedom och meedom form 1 här med raglanärm.


Nu börjar jag komma ifatt lite med bloggandet som legat nere så länge.

Puffleggins


Har sen behovet dök upp här hemma funderat på det där med puffleggis. Hur tänker sybloggare när de gör dem? Hur gör man? Så dök det upp ett supertips hos Doris och Assar på just puffleggins. Och då var jag ju bara tvungen att testa.

Material: Brun velour och mudd från stoff och stil

Mönster: Meedom och meedom enligt Doris och Assars förändringar.

Nu återstår bara att se hur de sitter på. Om de sitter bra så blir det några sydda ikväll/natt som ska vara present i morgon.

Lek med spetsar och band


Gynterskjortan verkar vara poppis på sommaren så jag var tvungen att haka på och testa. Och jag kan bara hålla med. Här en kortärmad variant med spets i ärmslut. Har gjort infodring efter Strömmings tips. Länk till hur man gör finns i min marginal om du vill göra en du med.

Material: Prickigt tyg är en stuv från lokala butiken. Fanns inte tillräckligt kvar för att räcka till resten av ärmarna, men den funkar jättebra så här med. Spets och snedslå från stoff och stil

Upp: Blir nog tuff till hösten med en tröja under med.

Shortsväder?

Inte idag, nu regnar det och blåser ute. Men det har varit många fina dagar i sommar trots allt. Och eftersom affärerna envisas med att shorts över knäna behövs inte till små tultande barn så har jag gjort några egna.

Mönster: Till alla mina shorts har jag utgått ifrån Meedom & Meedom form 1. När jag har mudd i benslutet så använder jag shortslängd och till dem jag fållar eller sätter resår så använder jag knickerslängd. Då blir det lagom längd för att skydda knäna mot alla vassa saker.

Material: Brun strechfrotté från Mjuka tyger. Hoppas verkligen det går att få tag i även till nästa sommar för det är så luftigt och skönt. Mudden är från stoff och stil.

Vita knickers till en 1åring?? Eftersom jag inte hade några leggins rena till midsommarafton (eller båda uppsättningarna var finast med vitt nertill) så sydde jag helt sonika ett par.

Och då blir man så här fin till midsommar i klänningen från Pumla som kom i hemlispaketet

lördag 17 juli 2010

1års present

Lillan fyller år nu till veckan och då får det bli några mjuka paket. Gissar att det blir en och annan leksak från andra håll.

Mönster: Gynterskjortan, med resår i ärmsluten samt infodring i halsen. Shortsen är Meedom form 1 i piratlängd

Material: Strechfrotté från mjuka tyger, Bomullstyget samt spetsen från lilla shoppingen på Skorten i Kinna.


Var riktigt längesedan det bloggades, några småsaker har sytts. Har liksom inte haft ork till mycket alls. Men hoppas på att komma igen lite smått. Har lite obloggat så det får bli mina inlägg framöver. Ledig tid går just nu till en c-uppsats och snart börjar man jobba... men det ska bli roligt faktiskt

måndag 5 juli 2010

Mitt hemlispaket

Ett underbart Hemlispaket landade i min brevlåda före midsommarafton. Ett paket som inte kunde träffa mer rätt.
Det innehöll: 1 fodral med kritor, en klännning i Ubåtstyget som jag suktat efter, lite spetasar, en trådsax som använts flitigt, en haklapp. Badankor som nu ligger i poolen på gräsmattan (lillan älskar badankor) en superfin necessär som är superpraktisk sminkväska då den är lite plattare än vanliga sminkväskor och så tyget som jag precis fått upp ögonen för. På bild saknas mönstertidningen burda kids.